Raspandacul

Forum

23.Mai.2019, 12:47:37 am *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit mailul care contine codul de activare al contului?

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Noutati: Forumul este deschis, toată lumea este invitată să participe
 
   Pagina principala   Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creeaza un cont  

Pagini: [1]
  Imprima  
Autor Subiect: FameLab - și oamenii de știință pot fi staruri  (Citit de 26144 ori)
Raspandacul
Administrator
Full Member
*****
Mesaje: 124


Lucian Velea


Vezi Profilul Adresa de mail
« : 05.Februarie.2007, 02:28:23 pm »

“Suntem interesați să găsim oameni care au scântei în priviri atunci când vorbesc despre știință, oameni care pot prezenta un astfel de subiect într-un mod distractiv, original, entuziast si atragător pentru un public neavizat” spune Kathy Skyse, Directorul Festivalului de Știință din cadrul Unversității Cheltenham, Marea Britanie.

1 feburuarie 2007, România
British Council lansează în România prima ediție internațională a concursului FameLab alături de alte opt țări din Europa de Sud-Est (Austria, Adzerbaijan, Bulgaria, Croația, Grecia, Israel, Serbia și Turcia)

FameLab este o inițiativă a Festivalului de Știință din Cheltenham, Marea Britanie, cu scopul de a încuraja tineri oameni de știință (între 18 și 35 de ani) să inspire și să entuziasmeze publicul cu o viziune a științei din secolul 21.

Competiția își propune să descopere oameni de știință care să dorească să-și dezvolte ideile și aptitudinile de prezentare a subiectelor științifice unei audiențe largi, cum este cea atinsă de televiziune. Modelul acestui concurs este similar cu cel al emisiunii Pop Idol sau MegaStar - fiecare candidat are exact trei minute să demonstreze unui juriu că are toate aptitudinile necesare unui comunicator de știință din noua generație. Prezentarea trebuie sa fie suficient de atractivă sau originală, veridică din punct de vedere științific dar și capabilă să încânte o audiență non-științifică. Numai cel mai bun merge mai departe in runda a doua.

Înscrierea la acest concurs se face prin completarea unui formular disponibil la adresa www.beautifulscience.org.uk/romania pana la data de 13 februarie. Preselecțiile FameLab vor avea loc in perioada februarie – martie 2007 în centrele British Council după cum urmează: 17 februarie la Iași, 24 februarie la Cluj-Napoca, 2 martie la București.

Finaliștii din fiecare oraș vor participa la un training de două zile ținut de o echipă de specialiști din Marea Britanie în aptitudini de comunicare, prezență pe scenă, prezență în fața camerei de televiziune sau transmisiuni tv în direct.

Marea finală va avea loc pe 21 martie la București. Câștigătorii din toate cele nouă țări participante vor vizita Festivalul de Știință din Cheltenham în iunie 2007, ca invitați British Council.

British Council România mulțumește partenerilor săi Autoritatea Naționala de Cercetare Științifică și Asociația Ad-Astra și partenerilor media:Televiziunea Română, radio Europa FM, cotidianul Evenimentul Zilei pentru sprijinul acordat acestui proiect.
Pentru mai multe informații despre desfășurarea concursului în România și pentru înscrieri vă rugăm să accesați site-ul www.beautifulscience.org.uk/romania.
__________________________________________________________
FameLab este o componentă a programului Beautiful Science, o nouă inițiativă British Council care unește domenii ca știință, educație și artă, cu scopul de a inspira tinerii să ia în considerare posibilitatea unei cariere în știință și să-i încurajeze să comunice cu publicul larg într-o manieră deschisă, clară, inspirată și interactivă. Acest proiect este implementat în nouă țări din Europa de Sud-Est: Austria, Adzerbaijan, Bulgaria, Croația, Grecia, Israel, Serbia,Turcia și România.
Celelalte două componente ale proiectului Beautiful Science sunt: Visualise Science, un spectacol de teatru susținut de compania de știință Made Simple și care accentuează importanța acesteia ca parte din cultura populară, și o serie de dezbateri publice pe subiecte de știință moderate de Jim Al-Khalili, un cunoscut om de știință și de media britanic, alături de comunicatori de știință locali.
Memorat
Pagini: [1]
  Imprima  
 
Mergi la:  

Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media