Raspandacul

Forum

21.Mai.2019, 07:39:24 pm *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit mailul care contine codul de activare al contului?

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Noutati: Forumul este deschis, toată lumea este invitată să participe
 
   Pagina principala   Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creeaza un cont  

Pagini: [1]
  Imprima  
Autor Subiect: o rubrica "de poveste"- pentru revigorare  (Citit de 6949 ori)
toma romanul
Newbie
*
Mesaje: 9Vezi Profilul
« : 12.Ianuarie.2007, 11:38:42 am »

                          Fuga dupa stele- poveste pentru oameni mari
                       
               Era pe cand se sfarsea perioada glaciara si incepea incalzirea globala,undeva pe la inceputul celei de-a treia perioade olimpice,cand Olimpienii au declansat cursa infernala si in Spatiul Frigului,Foamei,Setei si Rusinii.Se spunea,conform principiului olimpic terestru,ca nu conteaza cine castiga,insa,cine participa la cursa va scapa pentru intotdeauna de frig,foame, sete si rusine.Pentru aceasta trebuiau sa alerge spre cele 4 stele ale Frigului,Foamei, Setei si Rusinii.Se anunta o competitie lunga si grea,fara favoriti.
        S-au aliniat la start toti atletii,mai mult sau mai putin pregatiti ; nimic nu-i deosebea prea mult... Nu mai alergasera de 40 si ceva de aniseci de la cursa anterioara spre Constelatia Laptelui si Mierii,totusi, unii mai aveau cate o bruma de pregatire din diminetile friguroase ale perioadei reci care tocmai raposase insa,nimic nu-i deosebea prea mult.Poate incaltarile erau diferite,foarte multe perechi de tipul terrian al tenisilor mioritici,cateva perechi de adidasi autohtoni facuti din piele de Yoaie si mai putine perechi de adidasi proveniti din comertul intergalactic anterior ,insa majoritatea perechilor erau de picioare goale,bine talpuite.Cativa alergatori au mai avut timp sa se incalzeasca tragand cate o fuga,doua ,trei prin vecinii din spatiile apropiate pentru a-si pingeli incaltarile autohtone.Oricum,nimic nu-i deosebea prea mult.
         Multi din cei aliniati la start auzisera de cursa ,prin targurile si pietele asezarilor de origine; poate,unii,mai haruiti de Olimpieni,banuiau traseul si obstacolele cursei,poate altii veniti din alte spatii auzisera despre asemenea curse,poate unii erau mai rezistenti decat altii,insa nimic nu-i deosebea prea mult...
         Nu era o cursa obisnuita ! -startul nu se dadea din acelasi loc,fiecare avea linia sa de start si putea sa inceapa cursa atat din colonia de scaun cat si din departarile unde vremuia .Singura regula care trebuia respectata era ca reguli nu erau,iar repere erau cele 4 stele.Totusi,nimic nu-i deosebea prea mult pe alergatorii din colonia de scaun de cei de la fruntariile spatiului alocat de Olimpieni.
         Cursa nu fusese anuntata de noii carmuitori dupa eutanasierea vechiului imparat.Olimpienii au intrat in visele tuturor din Spatiul Frigului,Foamei si Setei in acelasi timp si le-au spus totul despre cursa,astfel incat,in dimineata ZILEI NOULUI INCEPUT,cand trupul damnatului imparat fu coborat in Haos si Timpul Sau intrerupt,toti stiau de marea cursa insa nu stiau de unde stiu! Curios,nu?!
          Majoritatea bastinasilor nu se deosebeau clar de adevaratii atleti,totusi nu au participat la marea cursa ; ei au preferat sa ramana pe langa ale lor,ca mai inainte,sa trebaluiasca linistiti si sa-si doftoriceasca bataturile astrale mostenite de la predecesorii lor care participasera sau nu la alte curse. Un singur lucru ii deosebea de alergatori : ei nu alergau dupa cele 4 stele,ei le contemplau numai,simtind in continuare si foamea si frigul si setea si rusinea...ei traiau!  Si cum timpul lor nu a fost oprit, mai traiesc si azi. Ei mi-au povestit despre ratacitorii prin stele care,chiar daca au gasit 3 stele din 4 nu si- au mai gasit Rusinea.

                                                  Al dumneavoastra bastinas,
                                                                                           Toma Roman. Kiss

         
Memorat
Pagini: [1]
  Imprima  
 
Mergi la:  

Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media