Raspandacul

Forum

24.Iunie.2018, 03:09:04 am *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit mailul care contine codul de activare al contului?

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Noutati: Forumul este deschis, toată lumea este invitată să participe
 
   Pagina principala   Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creeaza un cont  

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
  : 14.Martie.2007, 11:59:07 am 
Creat de toma romanul - Ultimul mesaj de catre toma romanul
In ultimii ani au aparut tot felul de "scrieri" in care sunt prezentate mai multe teorii referitoare la viata si moartea lui IISUS,la Maria Magdalena, la casatoria dintre IISUS si Maria Magdalena , la evanghelia dupa Iuda,etc. Care credeti ca ar fi impactul dintre continutul acestor scrieri si credinta crestina de doua ori milenara? Or fi adevarate cele 3 sicrie descoperite ?

 22 
  : 14.Martie.2007, 11:51:23 am 
Creat de toma romanul - Ultimul mesaj de catre toma romanul

 23 
  : 22.Februarie.2007, 04:09:56 pm 
Creat de Adam - Ultimul mesaj de catre Adam
Nu e vorba de generozitate ci de atitudinea fata de avere.Iisus numai propovaduia renuntarea la avere si a starnit mania carturarilor, mai-batranilor si fariseilor,oameni cu greutate in conducerea lumii israelite antice;Sistemul comunist  prin Ceausescu interzicea averea.Iar iubitorii de avere i-au ucis  pe amandoi.

 24 
  : 22.Februarie.2007, 12:38:11 pm 
Creat de Adam - Ultimul mesaj de catre Raspandacul
Iisus, le cerea sa-si iubeasca semenii, sa-si vanda averile si sa le dea la saraci; si L-au ucis. Si pe Iisus si pe Ceausescu din acelasi motiv.

Textul are mai multe idei interesante, insa alaturarea asta chiar nu o pricep. Ceausescu nu era generos si plin de iubire pentru semeni precum Iisus, chiar din contra.

 25 
  : 22.Februarie.2007, 12:23:00 pm 
Creat de Raspandacul - Ultimul mesaj de catre Raspandacul
nu cred ca exista pe acest pamant nici macar o persoana care sa nu se fi indoit de existenta lui Dumnezeu.la un moment dat.chiar si fara sa-si dea seama.

Nu poate exista credinta fara sa te indoiesti. Nu stim dovedit obiectiv si evident ca exista Dumnezeu. Ne intrebam si unii dintre noi aleg sa creada ca exista. Daca am sti sigur, nu am fi "credinciosi", ci "stiutori". Atunci credinta nu ar mai avea sens si chiar cred ca ar fi o mare pierdere.

 26 
  : 21.Februarie.2007, 08:47:19 pm 
Creat de Adam - Ultimul mesaj de catre Adam
"Paziti-va de carturari, carora le place sa se plimbe in haine lungi, care iubesc plecaciunile in piete, si scaunele cele dintai in sinagogi si locurile cele dintai la ospete, mancand casele vaduvelor, si de ochii lumii rugandu-se indelung" spunea Iisus cu 2000 de ani in urma, spuse consemnate in Biblie. Si cum adevarurile Bibliei sunt eterne, ne-a fost dat si generatiei noastre sa vedem cum carturarii romani si-au etalat din plin, dupa anul 1989, egoismul si imoralitatea evidentiate de Iisus:
==Carturarii manageri, administratori si AGA-mani, au jefuit si au falimentat intreprimderile de stat pe care le conduceau, devenind multimiliardari;
==Carturarii avocati, magistrati, politisti, prin comertul cu dreptatea au ajuns multimiliardari;
==Un mare numar al carturarilor medici au facut averi, exploatand durerea semenilor;
==Zeci de mii de carturari ofiteri si generali, care erau platiti sa apere averea poporului roman, au trecut cu arme si interese in tagma jefuitorilor si sinecuristilor;
==Carturarii profesori vand note si diplome; si apoi se lamenteaza de lipsa de educatie si civism a fostilor elevi, ajunsi carturari.

Simuland democratia, carturarii politicieni au preluat puterea in stat, legiferand in primul rand propriile privilegii, onoruri, demnitati si salarii mari pentru tagma lor, luate din buget, adica din buzunarele vaduvelor si saracilor. Acesti carturari care au condus Romania dupa 1989 au comis impotriva poporului roman un fariseic, dar veritabil genocid; nu au ucis; jefuindu-i si umilindu-i, i-au determinat pe romani sa-si doreasca moartea.

Ca urmare a acestei politici, prin foamete, sinucideri, avorturi, autoexilare, populatia Romaniei, condusa de carturari, a scazut in zece ani cu un milion de oameni.

Setea de inavutire si endemicele pretentii egoiste si egocentrice, au fost esenta maniei lor revolutionare si motivele pentru care l-au ucis pe rivalul lor egocentric Nicolae Ceausescu.

Carturarii romani ce au intrat in viata publica dupa 1989 ne-au demonstrat ca nu au principii etice, ci numai pretentii si interese; nu cunosc sentimentul datoriei si nici al demnitatii de a trai din ce produc si vand, caracteristici ale omului civilizat.   

Sinecurile si cersitul de la buget, de la sponsori, sau mai nou de la organizatii internationale, alaturi de abuzuri si inselatorii, sunt baza existentei lor. Parazitismul este modul lor de viata.

Iisus, le cerea sa-si iubeasca semenii, sa-si vanda averile si sa le dea la saraci; si L-au ucis. Si pe Iisus si pe Ceausescu din acelasi motiv.

Stiu ca sunt si intelectuali veritabili, civilizati. Dar daca tac, consimt.

Vizitiu Adam

 27 
  : 19.Februarie.2007, 10:04:43 pm 
Creat de Raspandacul - Ultimul mesaj de catre thora
de fapt ateismul este intruchiparea unui refuz al credintei.negarea ei.si totusi este o ipocrizie fiindca tot crezi ceva.in ceva.in cineva.sa nu ai credinta inseamna sa nu existi practic...iar definitia religiei o stim cu totii.dar totusi nu cred ca exista pe acest pamant nici macar o persoana care sa nu se fi indoit de existenta lui Dumnezeu.la un moment dat.chiar si fara sa-si dea seama.chiar si fara sa-si acorde siesi o explicatie pentru lipsa de discernamant in favoarea indoielii.
oricate religii sunt toti ne inchinam unui singur Dumnezeu.ca fiecare popor si l-a insusit intr-un anumit fel, mod si cu o anumita constiinta si credinta, asta nu inseamna ca exista mai multi.e unul si acelasi insa sub diferite intruchipari.iar faptul ca o persoana isi schimba religia la un moment dat e doar din simplul motiv ca acea persoana simte nevoia sa se regaseasca, iar lipsa de indrumare sub acest aspect in definitv asupra propriei religii, este cu atat mai mult o sugestie spre ceva nou...o schimbare...si cum omul este nestatornic...se intelege...

 28 
  : 19.Februarie.2007, 09:55:13 pm 
Creat de Raspandacul - Ultimul mesaj de catre thora
Daca ar trebui sa alegi intre omorarea tuturor pasarilor din lume si riscul ca mai multe milioane de oameni sa moara, ce ai alege?


pomul vietii.
eva.
fructul interzis.


indiferent de fructul furat din gradina edenului, eva tot ar fi pacatuit.deci?

logica unde este?


mai exista si posibilitatea ca un singur fruct sa aduca atata dezastru pe intreg globul pamantesc in atatea sute de ani? care e probabilitatea ca toate fructele sa ne duca in pacat?

si de fapt cat de relativ este timpul?

era doar un mar?...acum vine si intrebarea daca ma refer la fruct sau la copacul in sine?

de aici mai departe fiecare intelege ce vrea


 29 
  : 19.Februarie.2007, 09:44:21 pm 
Creat de thora - Ultimul mesaj de catre thora
i carry your heart with me(i carry it in
my heart)i am never without it(anywhere
i go you go,my dear;and whatever is done
by only me is your doing,my darling)
                                    i fear
no fate(for you are my fate,my sweet)i want
no world(for beautiful you are my world,my true)
and it's you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you

here is the deepest secret nobody knows
(here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life;which grows
higher than soul can hope or mind can hide)
and this is the wonder that's keeping the stars apart

i carry your heart(i carry it in my heart)

 30 
  : 14.Februarie.2007, 07:43:39 am 
Creat de Goanga mica - Ultimul mesaj de catre toma romanul
    Normal,fata draga,daca "il bruschezi";ia-l usor,dar mai bine renunta la complexe,cauta-l pe primul" el" ,ia-ti masuri de precautie si FA-O k lumea,fiindca se vede clar k "o cauti "! Shocked

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media