Raspandacul

Forum

18.Ianuarie.2019, 07:30:06 pm *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit mailul care contine codul de activare al contului?

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Noutati: Forumul este deschis, toată lumea este invitată să participe
 
  Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creeaza un cont  

  Afiseaza Mesaje
Pagini: [1]
1  Opinii si controverse / Natura / Raspuns: schimbarile climaterice : 09.August.2007, 09:46:25 am
    Nu stiu daca e adevarat, dar cred ca oamenii ar trebui sa se axeze pe ce pot influenta cu adevarat... ma refer ca se stie sigur ca aceste schimbari climaterice sunt provocate si de poluare.
    De ce sa nu ajutam cum putem noi natura? Adevarul este ca suntem indiferenti si lipsiti de initiativa...
2  Opinii si controverse / Spiritualitate / Raspuns: Este ateismul o credinta? : 09.August.2007, 08:10:30 am
      Credinta inseamna sa simti prezenta lui Dumnezeu... nu neaparat sa stii calculat, stiintific, cum doresc oamenii in ziua de azi. Biserica nu este impotriva progresului stiintific sau oricare ar fi el, sprijina, numai ca nu trebuie uitat Dumnezeu pe tot acest parcurs, pentru ca informatia ofera putere si oamenii considera ca nu mai au nevoie de Dumnezeu.
     Ce este si mai ciudat e ca acesti atei, in momentele de criza si atunci cand simt ca nu mai au alta altervativa, cer ajutor divin... La ce e bun Dumnezeu? Numai atunci cand avem nevoie de El? Nu ar trebui sa fim mereu constienti de prezenta Lui?
      Am urmatit o emisiune tot despre atei si spunea un psiholog ca e posibil ca un asa zis ateu sa fie mai credincios si sa aiba traire spirituala mai puternica ca un om care merge toata ziua la Biserica, pentru ca ateul e convins de existenta lui Dumnezeu pentru a o nega. Asa cum negam intunericul, cunoscand lumina, trebuie sa cunoastem ambele optiuni.
      Oricum, nu e nimic mai trist ca un ateu pentru ca puterea lui si imaginea ca el isi stapaneste viata e falsa
      Asta am gandit cu o minte de 16 ani... acum...  Undecided
3  Relatii si sentimente / Prietenie / Raspuns: Prietenie intre o femeie si un barbat : 08.August.2007, 09:13:03 pm
      Categoric exista! ... iar cei care sunt de parere ca nu, ar trebui sa se mai gandeasca, pentru ca ei nu vad lumea si relatiile inter-umane decat din perspectiva sexuala.
      Pot exista relatii foarte frumoase, trainice, sincere intre un barbat si o femeie. Uneori se intampla sa nu se inteleaga persoane de acelasi sex, atunci ce cauza mai exista?.... sau vin de pe planete diferite?  Grin  Huh
4  Distractii si pasiuni / Cărti / Raspuns: Paulo Coelho : 08.August.2007, 09:03:43 pm
      Nu este un scriitor de mana a doua... nu uitati ca nici Eminescu nu a fost si nici nu va fi pe deplin inteles. Fiecare om are personalitatea lui, gusturile lui chiar si in materie de lectura.
     Oricum, nici un scriitor, parerea mea nu e de mana a doua, fiecare incearca in felul propriu sa transmita ceva, fiecare daruieste o parte  din suflet cititorilor si trebuie apreciat pentru aceast lucru.
      Personal, savurez tot ce a scris Coelho si gasesc minunat modul sau de a scrie: simplist, dar profund... Numai un om ca el ar fi putut scrie "Unsprezece minute", o carte cu strident caracter erotic, insa o lectura placuta si plina de substrat. Cartea mea preferata ramane "Manualul razboinicului luminii" care mi se pare genial. Din pacate am citit numai 4 carti scrise de el, dar promit sa ma mai documentez  Wink
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media