Raspandacul

Opinii si controverse => Întâmplări => Subiect creat de: Raspandacul din 29.Noiembrie.2007, 05:06:36 pmTitlul: Ai auzit ce-au facut românii tai?
Scris de: Raspandacul din 29.Noiembrie.2007, 05:06:36 pm
M.L., românca emigrata de 15 ani in Canada, cetatean model al noii sale patrii, duce peste Ocean o viata linistita, mic-burgheza. Isi vede de serviciu, de familie si de casa enorma, cu piscina, pentru care plateste la banca rate care ar cocosa zece români la un loc.
Pentru ca, in Canada, cei mai cunoscuti români sunt Leonard Doroftei si Lucian Bute, nu Mailat si compania, originile ei sunt privite cu bunavointa si chiar cu simpatie. Pâna intr-una din zilele trecute, când româncei emigrata in Canada i-a inghetat, pentru câteva secunde, inima-n piept. Seful ei, un italian emigrat, la rândul sau, in Canada, a navalit peste ea in birou si i-a pus o intrebare pe care spera din tot sufletul sa n-o auda niciodata: "Ai auzit ce-au facut românii tai?". Femeii, care-si facea treaba excelent la slujba, motiv pentru care fusese promovata in mai multe rânduri, i s-a urcat tot sângele-n cap. "Da' italienii tai ce-au facut, ma, când au venit in America? Cine a inventat mafia americana? Bai, da' ce tupeu de macaronar nenorocit ai! Poate-mi spui si mie ce fac italienii tai prin România. Vestejiti libidinosi si tepari, astia-s italienii din România!". Fiind vorba, totusi, de seful ei, românca n-a spus toate astea decât in gând. Cu voce tare, s-a prefacut ca habar n-are: "Nu stiu. Ce-au facut?". Mirat ca asemenea vesti n-au ajuns pâna in Canada, italianul a lamurit-o: "Cum, nu stii? V-ati calificat la Euro. Felicitari!"